MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Banankage

Fremgangsmåde

Pisk æggene. Bland mel, sødemiddel, vaniljesukker, havregryn, nødder og natron grundigt og rør det i æggene. Rør kærnemælk og mosede bananer i, og rør til sidst margarinen i.

Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 25 cm). Bag kagen ved 200° C på 2. nederste rille i ovnen i 30-35 min.

Overtræk med smeltet chokolade.

Alternativ

Læg pålægschokolade på kagen, mens den endnu er varm, så det smelter. Glat ud med en kniv.

  • Dessert og kage
  • 55 minutter
  • Pr. portion: Energi 675 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 29 g
  • 16 stykker

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 120 g Atwel eller Perfect Fiteller
  • andet søde- og bagemiddel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 30 g havregryn
  • 30 g hakkede hasselnødder
  • 1½ tsk. natron
  • 1 dl kærnemælk
  • 250 g mosede bananer
  • 60 g flydende margarine
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Pisk æggene. Bland mel, sødemiddel, vaniljesukker, havregryn, nødder og natron grundigt og rør det i æggene. Rør kærnemælk og mosede bananer i, og rør til sidst margarinen i.

Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 25 cm). Bag kagen ved 200° C på 2. nederste rille i ovnen i 30-35 min.

Overtræk med smeltet chokolade.

Alternativ

Læg pålægschokolade på kagen, mens den endnu er varm, så det smelter. Glat ud med en kniv.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes