MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rødkålssalat

Fremgangsmåde

Snit rødkålen meget fint.

Hak rødløget fint, eller skær det i tynde skiver.

Skær appelsinen i tynde både uden de hvide hinder.

Skær æblet i små tern.

Pres den halve citron og dryp saften over æbleternene.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld den over rødkålssalaten, og lad salaten trække i mindst ½ time.

Hak nødderne og vend dem i salaten lige inden servering.

Servering
Server rødkålssalat til frokost eller varm mad.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 400 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 6 personer

Ingredienser

½ rødkål (ca. 600 g)
1 lille rødløg (ca. 65 g)
1 appelsin (ca. 160 g)
1 æble (ca. 110 g)
½ citron
25 hasselnødder (ca. 25 g)

Marinade
½ citron
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. vand
2 tsk. flydende honning
salt, peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen meget fint.

Hak rødløget fint, eller skær det i tynde skiver.

Skær appelsinen i tynde både uden de hvide hinder.

Skær æblet i små tern.

Pres den halve citron og dryp saften over æbleternene.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld den over rødkålssalaten, og lad salaten trække i mindst ½ time.

Hak nødderne og vend dem i salaten lige inden servering.

Servering
Server rødkålssalat til frokost eller varm mad.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes