MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Appelsintoppe

Fremgangsmåde

Skær rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød sammen med tranebær i vandet. Pres appelsinen og tilsæt saften.

Lad blandingen trække i ca. 1/2 time. Rør et par gange.

Tilsæt farin, sødemiddel, marmelade, appelsinskal og kakao.

Blend det hele godt sammen, eller kør blandingen i en foodprocessor.

Tilsæt havregryn og blend kortvarigt, til massen er samlet.

Form 40 toppe og vend halvdelen i kokosmel.

Smelt chokoladen og dyb resten af toppene i det.

Drys mandelflager over. Rist evt. mandelflagerne først på en tør pande, til de er lysebrune.

Servering
Du kan servere appelsintoppe som den søde afslutning på en frokost.

Opbevaring
Opbevar toppene i køleskab i 4-5 dage.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 250 kJ, Kulhydrat 9 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 39 g
  • 40 stk.

Ingredienser

4 skiver mørkt rugbrød uden kerner (ca. 200 g)
75 g tørrede tranebær
1 appelsin, usprøjtet
1 dl vand
25 g brun farin
Sødemiddel svarende til 50 g sukker, gerne flydende
1 dl appelsinmarmelade (ca. 100 g)
1/2 tsk. fintrevet appelsinskal
2 spsk. kakao
200 g havregryn, finvalsede (ca. 6 1/2 dl)

Pynt
3 spsk. kokosmel
25 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
50 g mandelflager

Fremgangsmåde

Skær rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød sammen med tranebær i vandet. Pres appelsinen og tilsæt saften.

Lad blandingen trække i ca. 1/2 time. Rør et par gange.

Tilsæt farin, sødemiddel, marmelade, appelsinskal og kakao.

Blend det hele godt sammen, eller kør blandingen i en foodprocessor.

Tilsæt havregryn og blend kortvarigt, til massen er samlet.

Form 40 toppe og vend halvdelen i kokosmel.

Smelt chokoladen og dyb resten af toppene i det.

Drys mandelflager over. Rist evt. mandelflagerne først på en tør pande, til de er lysebrune.

Servering
Du kan servere appelsintoppe som den søde afslutning på en frokost.

Opbevaring
Opbevar toppene i køleskab i 4-5 dage.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes