MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Appelsinmarineret andebryst

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og rødbederne og skær dem i tynde stave. Pil løgene og skær dem i kvarte. Tør andebrystfileterne med et stykke køkkenrulle, og rids herefter skindet. Stik nellikerne ned i kødet.

Rør ingredienserne til marinaden sammen.

Læg andebryster og grøntsager i et fad eller en plasticpose, og hæld marinaden over. Lad kød og grøntsager trække i køleskab i mindst 3 timer og gerne i et døgn. Si marinaden fra og gem den til sauce. Gem ligeledes grøntsagerne.

Brun andebrystfileterne på en pande uden tilsætning af fedtstof. Brun skindsiden først. Krydr med salt og peber.

Tilsæt efter bruning 1 dl vand, og lad andebrysterne stege videre i ca. 20 min. Tag kødet af panden. Tildæk andebrysterne med stanniol og lad dem trække i 10 min.

Fjern overskydende fedt fra panden. Svits grøntsagerne på panden i 5 -10 min. og smag til med salt og peber. 

Varm marinaden op og jævn den. Smag saucen til med salt og peber og tilsæt kulør.

Servering
Skær andebrysterne ud i tynde skrå stykker. Spis ikke skindet.

Server appelsinmarineret andebryst med kartofler, sauce og grøntsager.

Opskriftbanner

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1200 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 2 gulerødder (ca. 150 g)
    • 2 rødbeder (ca. 300 g)
    • 2 løg (ca. 200 g)
    • 2 andebrystfileter (ca. 600 g)
    • 10 hele nelliker
    • salt, peber
  • Marinade
  • 1 ½ dl appelsinsaft ca. 150 g)
  • 1 dl portvin
  • 2 ½ dl hønsebouillon
  • jævning
  • salt, peber
  • kulør

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og rødbederne og skær dem i tynde stave. Pil løgene og skær dem i kvarte. Tør andebrystfileterne med et stykke køkkenrulle, og rids herefter skindet. Stik nellikerne ned i kødet.

Rør ingredienserne til marinaden sammen.

Læg andebryster og grøntsager i et fad eller en plasticpose, og hæld marinaden over. Lad kød og grøntsager trække i køleskab i mindst 3 timer og gerne i et døgn. Si marinaden fra og gem den til sauce. Gem ligeledes grøntsagerne.

Brun andebrystfileterne på en pande uden tilsætning af fedtstof. Brun skindsiden først. Krydr med salt og peber.

Tilsæt efter bruning 1 dl vand, og lad andebrysterne stege videre i ca. 20 min. Tag kødet af panden. Tildæk andebrysterne med stanniol og lad dem trække i 10 min.

Fjern overskydende fedt fra panden. Svits grøntsagerne på panden i 5 -10 min. og smag til med salt og peber. 

Varm marinaden op og jævn den. Smag saucen til med salt og peber og tilsæt kulør.

Servering
Skær andebrysterne ud i tynde skrå stykker. Spis ikke skindet.

Server appelsinmarineret andebryst med kartofler, sauce og grøntsager.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes