MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bradepande-foccacia

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Riv kartoflerne og tilsæt dem. Tilsæt salt, olie, rugmel, fuldkornsmel og det meste af durummelet, og ælt dejen godt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå den ned og fordel i en bradepande beklædt med bagepapir, ca. 30 cm x 35 cm. Pensel olien på. Hak syltede hvidløg og soltørrede tomater groft, fordel på dejen og tryk lidt fast.Drys rosmarin henover.

Lad dejen efterhæve i ca. ½ time. Bag bradepande-foccaciaen ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille. Afkøl brødet på en bagerist.

Servering
Skær bradepande-foccaciaen i 24 stykker, og server til f.eks. suppe, anden varm mad eller til en frokostret.

Opbevaring
Brødene kan fryses.

  • Brød
  • Pr. stk.: Energi 650 kJ, Kulhydrat 25 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 38 g
  • 24 stk.

Ingredienser

    • 5 dl vand
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 3-4 kolde kogte kartofler (ca. 200 g)
    • 1 tsk. salt
    • 2 spsk. olivenolie
    • 150 g rugmel (ca. 3 dl)
    • 250 g fuldkornsmel (ca. 2½ dl)
    • ca. 400 g durummel (ca. 8½ dl)
  • Fyld
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g syltede hvidløg i olie
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 1 tsk. tørret rosmarin

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Riv kartoflerne og tilsæt dem. Tilsæt salt, olie, rugmel, fuldkornsmel og det meste af durummelet, og ælt dejen godt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå den ned og fordel i en bradepande beklædt med bagepapir, ca. 30 cm x 35 cm. Pensel olien på. Hak syltede hvidløg og soltørrede tomater groft, fordel på dejen og tryk lidt fast.Drys rosmarin henover.

Lad dejen efterhæve i ca. ½ time. Bag bradepande-foccaciaen ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille. Afkøl brødet på en bagerist.

Servering
Skær bradepande-foccaciaen i 24 stykker, og server til f.eks. suppe, anden varm mad eller til en frokostret.

Opbevaring
Brødene kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes