MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Forloren hare med rodfrugter

Fremgangsmåde

Pil løget og riv eller hak det fint. Knus enebærrene. Bland alle ingredienserne til farsen, og rør godt.

Form farsen til et brød, læg det i et ovnfast fad og brun ved 225° C i ca. 15 min. Læg herefter skinken på kødet.

Del evt. skiverne først, og skær fedtkanten af. Pil rødløget og skær det i tynde både. Læg de rensede og findelte rodfrugter rundt om “haren”. Tilsæt soltørrede tranebær, og krydr blandingen med rosmarin, salt og peber. Hæld bouillon ved.

Lad retten stege videre ved 175° C i ca. 40 min., til kødet er gennemstegt. Hæld evt. skyen kan fra og jævn til sovs. Tilsæt evt. kulør.

Servering
Server forloren hare med rodfrugter med kartofler eller pasta.

Alternativ
400 g hakket kalvekød med højst 10 % fedt kan anvendes i stedet for svine- og oksekød.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1400 kJ, Kulhydrat 27 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • Fars
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 4-6 enebær
  • 200 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
  • 200 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
  • 1 æg
  • ½ dl finvalsede havregryn
  • 1 dl bouillon eller vand
  • 1½ tsk. salt (1 tsk. hvis der bruges bouillon i farsen) peber
  • 2 skiver serrano- eller parmaskinke
  • Rodfrugter
  • 1 rødløg (ca. 100 g)
  • 3-4 gulerødder (ca. 250 g)
  • 2 pastinakker (ca. 250 g)
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 1 kvist frist rosmarin eller ½ tsk. tørret, kan udelades
  • salt, peber
  • 3 dl bouillon
  • evt. jævning og kulør

Fremgangsmåde

Pil løget og riv eller hak det fint. Knus enebærrene. Bland alle ingredienserne til farsen, og rør godt.

Form farsen til et brød, læg det i et ovnfast fad og brun ved 225° C i ca. 15 min. Læg herefter skinken på kødet.

Del evt. skiverne først, og skær fedtkanten af. Pil rødløget og skær det i tynde både. Læg de rensede og findelte rodfrugter rundt om “haren”. Tilsæt soltørrede tranebær, og krydr blandingen med rosmarin, salt og peber. Hæld bouillon ved.

Lad retten stege videre ved 175° C i ca. 40 min., til kødet er gennemstegt. Hæld evt. skyen kan fra og jævn til sovs. Tilsæt evt. kulør.

Servering
Server forloren hare med rodfrugter med kartofler eller pasta.

Alternativ
400 g hakket kalvekød med højst 10 % fedt kan anvendes i stedet for svine- og oksekød.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes