MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sandwichbrød, groft

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til surdejen sammen. Dæk skålen med f.eks. plastfilm og lad den stå ved stuetemperatur i 12-24 timer.

Lun vandet, og rør gæren ud i det.Rør gærblandingen ud i surdejen. Tilsæt salt, sukker og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 1½ time.

Slå dejen ned, form den til et brød, og læg den i en stor brødform (ca. 3 l). En rugbrødsform er meget velegnet.

Lad brødet efterhæve i ca. 20 min. Bag brødet ved 200° C i ca. 45 min. på nederste ovnrille.

Tag det bagte brød ud af formen og afkøl det på en bagerist.

Servering
Server groft sandwichbrød f.eks. til morgenmad eller mellemmåltid.

TIP
Når dejen er i formen, vendes den på hovedet på en bageplade med bagepapir. Sådan efterhæver brødet. Brødet bages også i den vendte form. Der skal lægges noget tungt f.eks. en mursten for formen, så brødet ikke hæver ud under formen. På denne måde får brødet facon som et fabriksfremstillet sandwichbrød. Brødet bages på den næstnederste ovnrille.

  • Brød,Madpakke og pålæg
  • Pr. skrive (ca. 50 g): Energi 475 kJ, Kulhydrat 21 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 42 g
  • 1 stk.

Ingredienser

    • Surdej
    • ½ l kærnemælk
    • 100 g havregryn, finvalsede (ca. 3 dl)
    • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
    • 200 g rugmel (ca. 4 dl)
  • Dej
  • 2 dl vand
  • 1 pk. gær (50 g)
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ca. 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til surdejen sammen. Dæk skålen med f.eks. plastfilm og lad den stå ved stuetemperatur i 12-24 timer.

Lun vandet, og rør gæren ud i det.Rør gærblandingen ud i surdejen. Tilsæt salt, sukker og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 1½ time.

Slå dejen ned, form den til et brød, og læg den i en stor brødform (ca. 3 l). En rugbrødsform er meget velegnet.

Lad brødet efterhæve i ca. 20 min. Bag brødet ved 200° C i ca. 45 min. på nederste ovnrille.

Tag det bagte brød ud af formen og afkøl det på en bagerist.

Servering
Server groft sandwichbrød f.eks. til morgenmad eller mellemmåltid.

TIP
Når dejen er i formen, vendes den på hovedet på en bageplade med bagepapir. Sådan efterhæver brødet. Brødet bages også i den vendte form. Der skal lægges noget tungt f.eks. en mursten for formen, så brødet ikke hæver ud under formen. På denne måde får brødet facon som et fabriksfremstillet sandwichbrød. Brødet bages på den næstnederste ovnrille.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes