MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Karrysuppe

Fremgangsmåde

Skær kartofler i skiver. Skær selleri og løg i tern. Skær porrerne i skiver. Gem den grønne del af porren.

Kog kartofler og grøntsager godt møre i hønsebouillon tilsat karry og gurkemeje i ca. 25 min. Blend blandingen.

Skær gulerødder og æblet – med skræl –  i tern.

Brænd karrypastaen af, og svits gulerødderne i et par min.

Tilsæt suppe, koriander, mælk og æbletern.

Kog suppen i ca. 5 min., til gulerødderne er næsten møre.

Smag til med salt og peber.

Drys suppen med porreringe lige inden, du serverer den.

Servering
Server karrysuppe med fuldkornsbrød.

Tip
Du kan tilsætte kogt kyllingekød til suppen.

  • Varme retter,Vegetar,Suppe
  • Pr. pers.: Energi 1000 kJ, Kulhydrat 39 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

7-8 kartofler (ca. 500 g)
2 skiver selleri (ca. 200 g)
1 løg (ca. 100 g)
2 små porrer (ca. 260 g)
1 l bouillon
2 tsk. karry efter smag
1 tsk. stødt gurkemeje
2-3 gulerødder (ca. 150 g)
1 madæble (ca. 100 g)
2 tsk. gul karrypasta
½ tsk. stødt koriander
3 dl mælk med højst 0,7 % fedt
salt, peber

Pynt
porreringe

Fremgangsmåde

Skær kartofler i skiver. Skær selleri og løg i tern. Skær porrerne i skiver. Gem den grønne del af porren.

Kog kartofler og grøntsager godt møre i hønsebouillon tilsat karry og gurkemeje i ca. 25 min. Blend blandingen.

Skær gulerødder og æblet – med skræl –  i tern.

Brænd karrypastaen af, og svits gulerødderne i et par min.

Tilsæt suppe, koriander, mælk og æbletern.

Kog suppen i ca. 5 min., til gulerødderne er næsten møre.

Smag til med salt og peber.

Drys suppen med porreringe lige inden, du serverer den.

Servering
Server karrysuppe med fuldkornsbrød.

Tip
Du kan tilsætte kogt kyllingekød til suppen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes