MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Hindbærsnegle

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord til ca. 30 x 40 cm. Smør hindbærmarmeladen på dejen, og rul den sammen som en roulade på den lange led. Skær ”Rouladen” i 20 stykker à 2 cm.

Læg skiverne på en bageplade og trykkes let. Pensel sneglene med sammenpisket æg, drys dem med kokosmel og lad dem efterhæve i ca. 15 min. Bag hindbærsneglene ved 200° C i 12-15 min. på midterste ovnrille.

Alternativ
Sneglene kan også bages med marmelade uden tilsat sukker. Hyben-æblemarmelade kan anvendes i stedet for hindbær.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 525 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 47 g
  • 20 stk.

Ingredienser

    • 2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 1 æg
    • 3 spsk. oliemargarine
    • 2 spsk. sukker
    • 1/4 tsk. salt
    • ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)
    • Fyld
    • 1 dl hindbærmarmelade (ca. 100 g)
    • Pensling
    • 1 æg
  • Drys
  • 2 spsk. kokosmel

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord til ca. 30 x 40 cm. Smør hindbærmarmeladen på dejen, og rul den sammen som en roulade på den lange led. Skær ”Rouladen” i 20 stykker à 2 cm.

Læg skiverne på en bageplade og trykkes let. Pensel sneglene med sammenpisket æg, drys dem med kokosmel og lad dem efterhæve i ca. 15 min. Bag hindbærsneglene ved 200° C i 12-15 min. på midterste ovnrille.

Alternativ
Sneglene kan også bages med marmelade uden tilsat sukker. Hyben-æblemarmelade kan anvendes i stedet for hindbær.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes