MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Hvidkålssalat, orange

Fremgangsmåde

Snit hvidkålen fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær peberfrugten i tynde strimler. Skær abrikoserne i små stykker. Fjern skal og hinder fra grapefrugten, og skær den i små tern.

Bland hvidkål, gulerødder, peberfrugt, abrikoser og grapefrugt sammen. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og vend den i salaten.

Servering
Server orange hvidkålssalat f.eks. til farsbrød, kylling eller stegt fisk.

Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 425 kJ, 17 g kulhydrat, 1 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • ¼ hvidkål (ca. 400 g)
    • 2-3 gulerødder (ca. 175 g)
    • 1 orange peberfrugt (ca. 125 g)
    • 5 tørrede abrikoser (ca. 25 g)
    • 1 rød grapefrugt (ca. 175 g)
  • Marinade
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. sød fransk sennep
  • 2 spsk. vand
  • evt. sødemiddel efter smag
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Snit hvidkålen fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær peberfrugten i tynde strimler. Skær abrikoserne i små stykker. Fjern skal og hinder fra grapefrugten, og skær den i små tern.

Bland hvidkål, gulerødder, peberfrugt, abrikoser og grapefrugt sammen. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og vend den i salaten.

Servering
Server orange hvidkålssalat f.eks. til farsbrød, kylling eller stegt fisk.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes