MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Julecookies med appelsin

Fremgangsmåde

Hak de syltede appelsinskaller groft. Riv skallen af appelsinen fint. Halver og pres appelsinen. Bland alle de tørre ingredienser sammen.

Saml dejen med fedtstof, æg og appelsinsaft.

Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i 40 hasselnøddestore toppe.

Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud når de bages. Bag småkagerne på midterste ovnrille ved 180° C i ca. 12 min.

Afkøl dem på en bagerist.

Alternativ
50 g hakket mørk chokolade kan tilsættes dejen.

Syltet hakket appelsinskal forhandles i større supermarkeder og kan erstat­tes med pomerans-skal.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 200 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 34 g Pr. stk. (med chokolade): Energi 225 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 34 g
  • 40 stk.

Ingredienser

  • 20 g syltet hakket appelsinskal
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 50 g brun farin
  • 125 g Perfect Fit eller andet tilsvarende bagesødemiddel
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 100 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ stk. stødt kanel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. fint salt
  • ½ tsk. natron
  • 1 æg
  • 60 g oliemargarine

 

Fremgangsmåde

Hak de syltede appelsinskaller groft. Riv skallen af appelsinen fint. Halver og pres appelsinen. Bland alle de tørre ingredienser sammen.

Saml dejen med fedtstof, æg og appelsinsaft.

Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i 40 hasselnøddestore toppe.

Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud når de bages. Bag småkagerne på midterste ovnrille ved 180° C i ca. 12 min.

Afkøl dem på en bagerist.

Alternativ
50 g hakket mørk chokolade kan tilsættes dejen.

Syltet hakket appelsinskal forhandles i større supermarkeder og kan erstat­tes med pomerans-skal.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes