MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kanelbrød

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt æg, margarine, sukker, salt, kardemomme og det meste af hvedemelet.

Ælt dejen godt igennem, og tilsæt så meget mel, at dejen er blød uden at klistre. Overdæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Rør fyldet sammen.

Slå dejen ned og rul den ud til ca. 35 x 35 cm. Smør fyldet på, og rul dejen sammen som en roulade. Luk enderne, og læg samlingen nederst.

Læg dejen i en smurt brødform (ca. 30 cm lang) eller på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve i ca. 20 min. og pensel med sammenpisket æg eller mælk. Der kan evt. klippes små hak i brødets overflade.

Bag kanelbrødet ved 200º C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl på en bagerist – tag brødet ud af formen, hvis det er bagt i form.

Servering
Server kanelbrød som kage til et mellemmåltid.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 475 kJ, Kulhydrat 15 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 43 g
  • 20 stykker

Ingredienser

    • Ingredienser:
    • 1½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • ½ pk. gær
    • 1 æg
    • 2 spsk. oliemargarine
    • 1 tsk. sukker
    • ½ tsk. salt
    • ½ tsk. stødt kardemomme
    • 100 g hvid hvedemel (ca.1½ dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
    • Fyld
    • 3 spsk. brun farin
    • 3 spsk. oliemargarine
    • 1 spsk. stødt kanel
  • Pensling
  • 1 æg eller mælk

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt æg, margarine, sukker, salt, kardemomme og det meste af hvedemelet.

Ælt dejen godt igennem, og tilsæt så meget mel, at dejen er blød uden at klistre. Overdæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Rør fyldet sammen.

Slå dejen ned og rul den ud til ca. 35 x 35 cm. Smør fyldet på, og rul dejen sammen som en roulade. Luk enderne, og læg samlingen nederst.

Læg dejen i en smurt brødform (ca. 30 cm lang) eller på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve i ca. 20 min. og pensel med sammenpisket æg eller mælk. Der kan evt. klippes små hak i brødets overflade.

Bag kanelbrødet ved 200º C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl på en bagerist – tag brødet ud af formen, hvis det er bagt i form.

Servering
Server kanelbrød som kage til et mellemmåltid.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes