BLIV MEDLEM

Kartoffelsalat med grøntsager

Fremgangsmåde

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Kog kartoflerne med skræl – ca. 15 min., til de lige er møre. Afkøl kartoflerne og pil dem.

Del blomkålen i små buketter. Skær peberfrugten i tynde strimler eller tern. Skær kartoflerne i skiver. Pil løget og riv det fint.

Rør fromage frais med løg og citronsaft. Tilsæt karry, spidskommen, sukker og evt. hvidløg. Smag dressingen til med salt og peber.

Bland dressingen med kartofler, blomkål og peberfrugt. Tilsæt ærterne. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 1 time i køleskab.

Pynt kartoffelsalaten med tomatbåde og klippet eller hakket dild inden servering.

Servering
Server kartoffelsalat med blomkål som tilbehør til fiskespyd evt. med salat til.

Alternativ
Andre grøntsager f.eks. gulerødder og squash skåret i stave og broccoli kan anvendes i stedet for peberfrugt og blomkål.

Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1125 kJ, Kulhydrat 42 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 2½ dl ærter (ca. 150 g)
    • 600 g aspargeskartofler
    • 1 lille blomkål (ca. 275 g)
    • 1 rød peberfrugt (ca. 125 g)
    • Dressing
    • 5 dl fromage frais (ca. 500 g)
    • ½ lille løg (ca. 25 g)
    • 1 spsk. citronsaft
    • 2 tsk. mild karry
    • ¼-½ tsk. stødt spidskommen
    • 1 tsk. sukker
    • evt. 1 fed hvidløg
    • salt, peber
  • Pynt
  • 1 tomat (ca. 75 g)
  • frisk dild, persille eller purløg

Fremgangsmåde

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Kog kartoflerne med skræl – ca. 15 min., til de lige er møre. Afkøl kartoflerne og pil dem.

Del blomkålen i små buketter. Skær peberfrugten i tynde strimler eller tern. Skær kartoflerne i skiver. Pil løget og riv det fint.

Rør fromage frais med løg og citronsaft. Tilsæt karry, spidskommen, sukker og evt. hvidløg. Smag dressingen til med salt og peber.

Bland dressingen med kartofler, blomkål og peberfrugt. Tilsæt ærterne. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 1 time i køleskab.

Pynt kartoffelsalaten med tomatbåde og klippet eller hakket dild inden servering.

Servering
Server kartoffelsalat med blomkål som tilbehør til fiskespyd evt. med salat til.

Alternativ
Andre grøntsager f.eks. gulerødder og squash skåret i stave og broccoli kan anvendes i stedet for peberfrugt og blomkål.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes