MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Krebsen på ærten

Fremgangsmåde

Kog lasagnepladen i 1-2 min. i letsaltet vand. Tag lasagnepladen op og læg den til afkøling helt foldet ud.

Afdryp krebsehalerne i en sigte. Tø ærterne op.

Halver avocadoen og tag stenen ud. Skrab "kødet" ud af skallen og skær det i små tern. Halver limefrugten og pres saften over avocadoternene.

Rør friskosten op med mælk. Hak 2-3 spsk. dild og rør det i. Brug evt. resten af dilden til pynt. Smag blandingen til med tabasco, salt og peber. Rør forsigtigt krebsehaler og avocadotern i.

Hæld overskydende limesaft ved avocadoternene fra.

Pil rødløget, halver og skær det i meget tynde skiver. Skyl rucolasalaten og afdryp godt. Skær limefrugten i tynde både.

Skær pastapladen i 16 firkanter ca. 8 x 8 cm.

Kog de hele krebs i letsaltet vand (tilsæt evt. nogle dildkviste i ca. 5 min). Afdryp krebsene.

Servering
Portionsanret forretten lige inden servering. 

Læg en bund af rucola salat, ærter og rødløg. Læg en pastafirkant på hver tallerken. Fordel krebsesalaten på pastaen. Kom de sidste pastafirkanter ovenpå. Læg en hel krebs på. Pynt forretten med limefrugt og evt. dild.

Variation
Krebsehaler kan erstattes af rejer.

OBS
Krebsehaler kan købes friske i dildlage eller frosne. Mængden af dild tilpasses efter, hvilken type af krebsehaler, der anvendes.

Opskriftbanner

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 725 kJ, Kulhydrat 18, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 8 personer

Ingredienser

    • ¾ pk. friske lasagneplader (ca. 150 g)
    • ca. 300 g krebsehaler
    • 2 dl ærter (ca. 125 g)
    • 1 stor avocado (ca. 150 g)
    • l lime
    • 200 g friskost naturel med højst 5 % fedt
    • 2 spsk. mælk med højst 0,7 % fedt
    • 1 bdt. dild
    • 3-4 dråber Tabasco eller 1 knsp. cayennepeber
    • salt, hvid peber
  • Pynt
  • 1 lille rødløg (ca. 50 g)
  • rucola salat
  • 1 lime
  • 8 hele krebs eller jomfruhummere

 

Fremgangsmåde

Kog lasagnepladen i 1-2 min. i letsaltet vand. Tag lasagnepladen op og læg den til afkøling helt foldet ud.

Afdryp krebsehalerne i en sigte. Tø ærterne op.

Halver avocadoen og tag stenen ud. Skrab "kødet" ud af skallen og skær det i små tern. Halver limefrugten og pres saften over avocadoternene.

Rør friskosten op med mælk. Hak 2-3 spsk. dild og rør det i. Brug evt. resten af dilden til pynt. Smag blandingen til med tabasco, salt og peber. Rør forsigtigt krebsehaler og avocadotern i.

Hæld overskydende limesaft ved avocadoternene fra.

Pil rødløget, halver og skær det i meget tynde skiver. Skyl rucolasalaten og afdryp godt. Skær limefrugten i tynde både.

Skær pastapladen i 16 firkanter ca. 8 x 8 cm.

Kog de hele krebs i letsaltet vand (tilsæt evt. nogle dildkviste i ca. 5 min). Afdryp krebsene.

Servering
Portionsanret forretten lige inden servering. 

Læg en bund af rucola salat, ærter og rødløg. Læg en pastafirkant på hver tallerken. Fordel krebsesalaten på pastaen. Kom de sidste pastafirkanter ovenpå. Læg en hel krebs på. Pynt forretten med limefrugt og evt. dild.

Variation
Krebsehaler kan erstattes af rejer.

OBS
Krebsehaler kan købes friske i dildlage eller frosne. Mængden af dild tilpasses efter, hvilken type af krebsehaler, der anvendes.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes