MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Jordbær-rabarbermarmelade

Fremgangsmåde

Skyl jordbærrene og findel dem. Rengør rabarberstilkene og skær dem i ca. 1 cm lange stykker.

Kog jordbær, rabarber, vand og sukker langsomt op. Kog dem møre ved svag varme i ca. 5 min. med låg. Tilsæt Rød Melatin i vandet og rør imens. Kog marmeladen i yderligere 2 min. Smag blandingen til med sødemiddel.

Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem straks.

Alternativ
Tilsæt marmeladen ½ vaniljestang eller 1-2 stjerneanis, og kog dem med. Tag vaniljestangen eller stjerneanis op, når marmeladen er kogt.

  • Syltning
  • Pr. spsk. (ca. 15 g): Energi 50 kJ, Kulhydrat 2 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 6 dl

Ingredienser

  • 350 g jordbær, friske eller frosne
  • 150 g rabarber, gerne vinrabarber
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. Rød Melatin
  • ½ dl vand
  • Sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende

Fremgangsmåde

Skyl jordbærrene og findel dem. Rengør rabarberstilkene og skær dem i ca. 1 cm lange stykker.

Kog jordbær, rabarber, vand og sukker langsomt op. Kog dem møre ved svag varme i ca. 5 min. med låg. Tilsæt Rød Melatin i vandet og rør imens. Kog marmeladen i yderligere 2 min. Smag blandingen til med sødemiddel.

Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem straks.

Alternativ
Tilsæt marmeladen ½ vaniljestang eller 1-2 stjerneanis, og kog dem med. Tag vaniljestangen eller stjerneanis op, når marmeladen er kogt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes