MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Müsliruder

Fremgangsmåde

Smelt honningen, hvis der ikke anvendes flydende honning. Tilsæt margarinen.

Tilsæt müsli, mel, bagepulver, kanel og fromage frais og rør dejen sammen.

Fordel dejen i en lille bradepande, som er smurt eller beklædt med bagepapir (ca. 20x30 cm). Bag dejen ved 200º C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl kagen og skær den i 24 firkanter ca. 5 x 5 cm.

Servering
Müsli-ruder er velegnede som tilskud af kulhydrat i forbindelse med sport eller som et mellemmåltid.

Opbevaring
Opbevar müsli-ruderne i en lufttæt beholder f.eks. en plastikboks.

Opskriftbanner

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 275 kJ, Kulhydrat 10 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 54 g
  • 24 stykker

Ingredienser

  • 50 g honning, evt. flydende
  • 50 g flydende fedtstof
  • 225 g müsli med højst 13 g sukkerarter, mindst 8 g kostfibre og højst 8 g fedt pr. 100 g
  • 75 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 100 g fromage frais

Fremgangsmåde

Smelt honningen, hvis der ikke anvendes flydende honning. Tilsæt margarinen.

Tilsæt müsli, mel, bagepulver, kanel og fromage frais og rør dejen sammen.

Fordel dejen i en lille bradepande, som er smurt eller beklædt med bagepapir (ca. 20x30 cm). Bag dejen ved 200º C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl kagen og skær den i 24 firkanter ca. 5 x 5 cm.

Servering
Müsli-ruder er velegnede som tilskud af kulhydrat i forbindelse med sport eller som et mellemmåltid.

Opbevaring
Opbevar müsli-ruderne i en lufttæt beholder f.eks. en plastikboks.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes