MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vinter-alliancemarmelade

Fremgangsmåde

Læg abrikoserne i blød i ½-1 døgn i vandet.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Pil appelsiner og citronen, og pil den hvide hinde af. Skær "kødet" i mindre stykker.

Kog abrikoser, gulerødder, appelsiner og citron i iblødsætningsvandet i ca. 20 min. med låg.

Blend marmeladen, hvis der ønskes en jævn konsistens. Udrør rød melatin i vand og tilsæt det under oprøring. Kog marmeladen i yderligere 2 minutter. Smag blandingen til med sødemiddel.

Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem straks.

  • Syltning
  • Pr. spsk. (ca. 15 g): Energi 25 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 1 l

Ingredienser

  • 50 g tørrede abrikoser
  • 4 dl vand
  • 3-4 gulerødder (ca. 300 g)
  • 2 appelsiner (ca. 250 g)
  • 1 citron
  • ½ tsk. Rød Melatin
  • ½ dl vand
  • sødemiddel svarende til 125-150 g sukker

Fremgangsmåde

Læg abrikoserne i blød i ½-1 døgn i vandet.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Pil appelsiner og citronen, og pil den hvide hinde af. Skær "kødet" i mindre stykker.

Kog abrikoser, gulerødder, appelsiner og citron i iblødsætningsvandet i ca. 20 min. med låg.

Blend marmeladen, hvis der ønskes en jævn konsistens. Udrør rød melatin i vand og tilsæt det under oprøring. Kog marmeladen i yderligere 2 minutter. Smag blandingen til med sødemiddel.

Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem straks.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes