MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagte peberfrugter med kalkun

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisningen i vand, som er tilsat gurke­meje og salt. Afkøl risene.

Læg de soltørrede tomater i blød i koldt vand i ca. 1 time. Flæk peberfrugterne på langs og fjern frøstolen og skillevæggene. Pil løget og hak det fint. Rens champignonerne og hak dem groft. Hak de soltørrede tomater fint.

Ælt kød, ris, løg, champignoner, soltør­rede tomater, sammenpisket æg, vand, rasp, salt og peber godt sammen. Fyld farsen i peberfrugterne. Læg peberfrugterne i et smurt ovnfast fad og drys reven ost henover.

Bag peberfrugterne ved 200° C i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille, til de er gyldne.

Servering
Server groft brød og en skål salat til.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1400, Kulhydrat 21 g, Fedt 16 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 30 g løse ris
  • vand
  • 1 knsp. gurkemeje
  • salt
  • 3-4 soltørrede tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • (ca. 200 g)
  • 1 lille løg (ca. 30 g)
  • ¼ bk. champignon
  • (ca. 60 g)
  • 150 g hakket kalkunkød
  • med højst 10 % fedt
  • ½ æg
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. rasp
  • salt, peber
  • 20 g reven ost med højst 17 % fedt

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisningen i vand, som er tilsat gurke­meje og salt. Afkøl risene.

Læg de soltørrede tomater i blød i koldt vand i ca. 1 time. Flæk peberfrugterne på langs og fjern frøstolen og skillevæggene. Pil løget og hak det fint. Rens champignonerne og hak dem groft. Hak de soltørrede tomater fint.

Ælt kød, ris, løg, champignoner, soltør­rede tomater, sammenpisket æg, vand, rasp, salt og peber godt sammen. Fyld farsen i peberfrugterne. Læg peberfrugterne i et smurt ovnfast fad og drys reven ost henover.

Bag peberfrugterne ved 200° C i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille, til de er gyldne.

Servering
Server groft brød og en skål salat til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes