MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Provenceschnitzler med rodfrugter

Fremgangsmåde

Dup skinkeschnitzlerne tørre med et stykke køkkenrulle. Bland olie, presset hvidløg, provencekrydderi, salt og peber og pensl blandingen på schnitzlerne.

Pil rødløget og skær det i tynde både. Skræl persillerod, selleri, rødbede og gulerod og skær det i tynde stave.

Brun schnitzlerne på begge sider og steg dem videre ved svag varme i 3-5 min. på hver side, til de er gennemstegte. Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme.

Kom grøntsagerne på panden og svits dem. Bland balsamico eddike og krydderier i grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 8-10 min., til de lige knap er møre.

Servering
Server provenceschnitzler med rodfrugter med ovnstegte kartofler, ris eller brød.

Alternativ
Rødbede og selleri kan erstattes af squash eller aubergine og tomater. Magre svinekoteletter uden fedtkant eller
kalkunschnitzler kan anvendes i stedet for skinke- eller kalve­schnitzler.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 975 kJ, Kulhydrat 14 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 skinke- eller kalveschnitzler à ca. 100 g
  • 2 tsk. olie, gerne olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. Provencekrydderi
  • salt, peber
  • 1 lille rødløg (ca. 50 g)
  • ½ persillerod eller pastinak (ca. 75 g)
  • 1 skive selleri (ca. 75 g)
  • 1 lille rødbede (ca. 75 g)
  • 1 gulerod (ca. 75 g)
  • 1 spsk. Balsamico eddike
  • ½ tsk. Provencekrydderi
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Dup skinkeschnitzlerne tørre med et stykke køkkenrulle. Bland olie, presset hvidløg, provencekrydderi, salt og peber og pensl blandingen på schnitzlerne.

Pil rødløget og skær det i tynde både. Skræl persillerod, selleri, rødbede og gulerod og skær det i tynde stave.

Brun schnitzlerne på begge sider og steg dem videre ved svag varme i 3-5 min. på hver side, til de er gennemstegte. Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme.

Kom grøntsagerne på panden og svits dem. Bland balsamico eddike og krydderier i grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 8-10 min., til de lige knap er møre.

Servering
Server provenceschnitzler med rodfrugter med ovnstegte kartofler, ris eller brød.

Alternativ
Rødbede og selleri kan erstattes af squash eller aubergine og tomater. Magre svinekoteletter uden fedtkant eller
kalkunschnitzler kan anvendes i stedet for skinke- eller kalve­schnitzler.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes