MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rødkålssalat, krydret

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade og stokken fra rødkålshovedet. Snit kålen fint. Pil løgeme og snit dem fint.

Varm fedtstoffet, og vend kålen i, til den falder sammen – Kålen skal dog ikke brunes. Tilsæt æbleeddike, laurbærblade, nelliker og allehånde.

Riv appelsinskallen fint. Tilsæt en ½ tsk. af saften af den halve appelsin samt honning eller sukker. Småkog kålen i ca. 5 minutter. Pil den anden halve appelsin og skær den i små stykker. Tilsæt rosinerne.

Smag rødkålen til med salt, og varm den yderligere i 5-10 minutter.

Servering
Server krydret rødkålssalat lun eller kold som tilbehør til f.eks. leverpostej, flæskesteg, and eller kalkun.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 350 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 6 personer

Ingredienser

  • 1 lille rødkål (ca. 600 g)
  • 3 skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2-3 laurbærblade
  • 6-8 hele nelliker
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1 appelsin, usprøjtet
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 25 g rosiner
  • salt

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade og stokken fra rødkålshovedet. Snit kålen fint. Pil løgeme og snit dem fint.

Varm fedtstoffet, og vend kålen i, til den falder sammen – Kålen skal dog ikke brunes. Tilsæt æbleeddike, laurbærblade, nelliker og allehånde.

Riv appelsinskallen fint. Tilsæt en ½ tsk. af saften af den halve appelsin samt honning eller sukker. Småkog kålen i ca. 5 minutter. Pil den anden halve appelsin og skær den i små stykker. Tilsæt rosinerne.

Smag rødkålen til med salt, og varm den yderligere i 5-10 minutter.

Servering
Server krydret rødkålssalat lun eller kold som tilbehør til f.eks. leverpostej, flæskesteg, and eller kalkun.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes