MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sandwich med tundeller og grønt

Fremgangsmåde

Tundeller
Tænd ovnen på 200° C.

Afdryp tunen i sigte. Hak løget fint. Bland tun, løg, rasp og majsstivelse. Rør ægget ud i farsen. Tilsæt syrnet mælkeprodukt, limesaft, salt og peber.

Form farsen til små frikadeller og brun dem på en pande. Færdigsteg dellerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Fyld
Rengør salaten og dup den let med et hviskestykke. Skær selleri i små tern. Giv sellerien et let opkog og afkøl det i koldt vand.

Skær æblerne i små tern og bland dem med selleri og græsk yoghurt. Smag blandingen til med salt, peber og limesaft.

Rist sandwichbrødet let og læg det sammen med fyld og tundeller.

  • Madpakke og pålæg,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 975 kJ, Kulhydrat 32 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 16 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 4 stk. sandwichbrød med mindst 5 g kostfiber pr. 100 g
    • Tundeller (8 stk. små deller)
    • 1 ds. tun i vand (ca. 140 g)
    • 1 lille løg (ca. 50 g)
    • 3 spsk. rasp
    • 1 spsk. majsstivelse
    • 1 æg
    • 1½ spsk. syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
    • saft af ½ limefrugt
    • salt, peber
    • ½ spsk. fedtstof
  • Fyld
  • 4 blade salat, f.eks.grøn krølsalat (ca. 50 g)
  • 1 skive selleri (ca. 100 g)
  • 1 æble, f.eks. Ingrid Marie (ca. 100 g)
  • 2 spsk. græsk yoghurt med højst 2 % fedt
  • saft fra en ½ limefrugt
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Tundeller
Tænd ovnen på 200° C.

Afdryp tunen i sigte. Hak løget fint. Bland tun, løg, rasp og majsstivelse. Rør ægget ud i farsen. Tilsæt syrnet mælkeprodukt, limesaft, salt og peber.

Form farsen til små frikadeller og brun dem på en pande. Færdigsteg dellerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Fyld
Rengør salaten og dup den let med et hviskestykke. Skær selleri i små tern. Giv sellerien et let opkog og afkøl det i koldt vand.

Skær æblerne i små tern og bland dem med selleri og græsk yoghurt. Smag blandingen til med salt, peber og limesaft.

Rist sandwichbrødet let og læg det sammen med fyld og tundeller.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes