MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æbleflæsk

Fremgangsmåde

Skær løget i tynde ringe. Skræl æblerne, hvis skrællen er grov. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både.

Klip eller skær bacon i mindre stykker og steg det på en tør pande sammen med løg. Tag bacon af og læg det på et stykke fedtsugende papir. Hæld overskydende fedt af panden, hvis der er mere end 1 tsk. afsmeltet fedt. Tilsæt æblerne og steg dem møre under låg ved svag varme.

De skal være gyldne, men ikke stegt til mos. Smag retten til med salt og sødemiddel.

Servering
Server rugbrød til æbleflæsk.

  • Madpakke og pålæg
  • Pr. person: Energi 450 kJ, Kulhydrat 12 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 4 madæbler (ca. 400 g) f.eks. Belle de Boscoop
  • 100 g mager bacon i skiver
  • Salt
  • Sødemiddel efter smag, gerne flydende 

Fremgangsmåde

Skær løget i tynde ringe. Skræl æblerne, hvis skrællen er grov. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både.

Klip eller skær bacon i mindre stykker og steg det på en tør pande sammen med løg. Tag bacon af og læg det på et stykke fedtsugende papir. Hæld overskydende fedt af panden, hvis der er mere end 1 tsk. afsmeltet fedt. Tilsæt æblerne og steg dem møre under låg ved svag varme.

De skal være gyldne, men ikke stegt til mos. Smag retten til med salt og sødemiddel.

Servering
Server rugbrød til æbleflæsk.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes