MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kogt rødkål

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint, og læg det i en gryde.

Tilsæt saft, eddike, laurbærblade og vand.

Kog kålen i ca. 45 min. under låg ved svag varme.

Rør af og til.

Smag kålen til med sødemiddel, salt og peber.

Servering
Server rødkålen som tilbehør til f.eks. stegt and.

Tip
Anvend solbærsaft eller ribssaft uden tilsat sukker i stedet for blandet frugtsaft.

Erstat hvidvinseddike med almindelig eddike.

Lav evt. en større portion rødkål ad gangen, og frys den ned i passende portioner.

Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør,Varme retter
  • Pr. person: Energi 250 kJ, Kulhydrat 9 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

½ rødkål (ca. 600 g)
1 dl blandet frugtsaft uden tilsat sukker
½ dl hvidvinseddike
4 dl vand
2 laurbærblade
sødemiddel efter smag
salt, peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint, og læg det i en gryde.

Tilsæt saft, eddike, laurbærblade og vand.

Kog kålen i ca. 45 min. under låg ved svag varme.

Rør af og til.

Smag kålen til med sødemiddel, salt og peber.

Servering
Server rødkålen som tilbehør til f.eks. stegt and.

Tip
Anvend solbærsaft eller ribssaft uden tilsat sukker i stedet for blandet frugtsaft.

Erstat hvidvinseddike med almindelig eddike.

Lav evt. en større portion rødkål ad gangen, og frys den ned i passende portioner.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes