Power Potato bliver partner med Diabetesforeningen

Diabetesforeningen har indgået et samarbejde med MyCo Mind A/S, der har udviklet den såkaldte Power Potato, som indeholder 35% færre kulhydrater end almindelige kartofler. Du støtter Diabetesforeningen med 25 øre, når du køber en pose kartofler fra Power Potato.

Power Potato
17. august 2021 | Af Sara Sivertsen shs@diabetes.dk

Kartoflens popularitet har været faldende de seneste år på grund af dens kulhydratindhold.

Det bliver der måske lavet om på nu?

Christian Myllerup, der er landmand og CEO hos MyCo Mind A/S, har brugt 8 år på at udvikle en alternativ kartoffel, der kan være en fordel for mennesker med diabetes eller prædiabetes, da den indeholder 35% færre kalorier og kulhydrater.

- Vi har været overvældet af efterspørgslen på vores Power Potato. Jeg har talt med flere forbrugere, som fortæller, at de med Power Potato nu har inviteret kartoflen tilbage på middagsbordet grundet det lavere kulhydrat og kalorieindhold, siger Christian Myllerup, CEO hos MyCo Mind.

Diætist: Power Potato kan være et fint alternativ

- Hvis du foretrækker kartofler som tilbehør til din mad og samtidig gerne vil passe på blodsukkeret, har du nu flere muligheder. Hvis du ønsker at spise samme mængde kartofler, som du plejer, kan du reducere kulhydratindholdet i måltidet ved at vælge Power Potato i stedet for almindelige kartofler. Og det kan være en fin mulighed, hvis du er glad for kartofler, siger Lisa Heidi Witt, klinisk diætist i Diabetesforeningen.

Diabetesforeningen og MyCo Mind A/S har indgået et samarbejde frem til udgangen af 2024. Samarbejdet betyder, at Myco Mind A/S donerer 25 øre for hver pose Power Potato, der sælges i supermarkederne Netto, Føtex og Bilka. Derfor vil du se Diabetesforeningens støttelogo på poserne.

- Vi er utrolig glade, når vi kan indgå meningsfulde samarbejder med erhvervslivet. Vi ved, at rigtig mange med diabetes – uanset diabetestype – forholder sig til, hvor mange kulhydrater, de spiser. Derfor er vi meget tilfredse med netop dette samarbejde, siger Kim Thines, der er erhvervsansvarlig for partnerskaber og CSR i Diabetesforeningen. 

Mad

Fem diabetesvenlige kostråd

1. Spis færre kulhydrater

2. Vælg kulhydrater af høj kvalitet

3. Spis færre ultraforarbejdede fødevarer

4. Spis flere basisfødevarer

5. Vælg det sunde fedt

Læs mere om diabetesvenlige kostråd
Kim Thines

Kontakt Kim Thines, Erhvervsansvarlig, Partnerskaber & CSR

Direkte nummer: 63 12 90 82

Mobilnummer: 41 91 88 29

Send en mail til: kim@diabetes.dk