For Virksomheder

Diabetes er en fælles udfordring

280.000 danskere lever med diabetes og 360.000 danskere skønnes at have forstadie til type 2-diabetes. Derfor giver det værdi for samfundet, at erhvervslivet bakker op om sagen.

Antallet af danskere med type 2-diabetes er stærkt stigende og vil stige i årene fremover. Det estimeres, at der vil være 467.000 mennesker med diabetes i 2030.

280.000 danskere lever med diabetes og 360.000 danskere skønnes at have forstadie til type 2-diabetes.

Hver dag får i gennemsnit 43 danskere konstateret sygdommen, og på ugebasis får 8 børn type 1-diabetes. 

”Diabetes – det dør man jo ikke af”

Vi bliver nu og da mødt med argumentet om, at diabetes ikke er så galt - ”det dør man jo ikke af”. Det er desværre ikke sandt. Man dør af følgesygdomme til diabetes såsom hjerte/karsygdomme og nyresvigt, der er nært forbundet med diabetes.


Personer med diabetes er desuden i risiko for at få:

  • nedsat syn eller blive blinde
  • stress eller depression
  • nyreproblemer
  • amputeret fødder og ben
  • seksuelle problemer, herunder impotens
  • søvnapnø

Når du støtter diabetessagen, slår du ”flere fluer med et smæk”, fordi du samtidig bekæmper hjerte-kar-sygdomme og visse kræftformer.

Diabetes Og Arbejdslivet

Kilde: Jan Sørensen (SDU) & Uffe Jon Ploug (Novo Nordisk A/S). Research Article, The Cost of Diabetes Complications: Registry-Based Analysis of Days Absent from Work.

Kim Thines

Kontakt Kim Thines, Erhvervsansvarlig, Partnerskaber & CSR

Direkte nummer: 63 12 90 82

Mobilnummer: 41 91 88 29

Send en mail til: kim@diabetes.dk

Søren Biune

Kontakt Søren Biune, Forretningschef - Marketing & Fundraising

Direkte nummer: 63 12 90 73

Mobilnummer: 41 91 88 45

Eller send en mail til: sb@diabetes.dk

 

GF Donation

Samarbejdet skal  handle om mere end kroner og øre

- GF Forsikring

Partneransvarlig Brian Bisgaard forklarer, hvorfor et samarbejde med Diabetesforeningen giver værdi:

"Hos GF Forsikring vælger vi vores strategiske partnere med omhu. Samarbejdet skal være til gensidig gavn – og det skal handle om mere end blot kroner og øre. Det handler også om værdier og holdninger til det at være i medlemmernes tjeneste. Det har vi bl.a. til fælles med Diabetesforeningen.

Hos GF Forsikring er vi stolte af at have et strategisk samarbejde med Diabetesforeningen. Ikke nok med at vi – gennem samarbejdet – kan sikre medlemmerne både rabat og nogle unikke dækninger på forsikringen. Aftalen indebærer også, at vi hvert år laver en donation til foreningens vigtige arbejde med at forbedre vilkårene for mennesker med diabetes.

Donationen til Diabetesforeningen, er gradvist blevet større i takt med, at medlemmerne har valgt at få deres forsikringer hos os i GF. Det viser, at vores samarbejde udvikler sig godt – til gavn for medlemmerne, for sagen og for os som samarbejdspartnere."

Brian Bisgaard, Partneransvarlig - GF Forsikring

Rema 1000 Donation

Vi vil gøre det nemmere og billigere at vælge sundt

- Rema 1000

Indkøbs- og Marketingsdirektør i Rema 100 fortæller her, hvorfor virksomheden er gået ind i kampen mod diabetes:

"I REMA 1000 interesserer vi os for Hr. og Fru. Danmark. Vi arbejder i krydsfeltet mellem holdning og købmandskab og skal derfor matche det, forbrugerne efterspørger. Vi har lagt mærke til, at diabetes er et stigende problem i Danmark, og det har derfor været naturligt for os at gå aktivt ind og støtte kampen mod diabetes.

Vi ønsker at være en aktiv del af at gøre det nemmere og billigere at vælge sundt, så vi kan hjælpe med at knække det stigende problem med overvægt. Og når vi samtidig kan bidrage med midler til det store arbejde, som Diabetesforeningen gør, så føler vi, at det lykkes os at levere Discount med Holdning til de danske forbrugere."

Anders René Jensen, Indkøbs- og Markeringsdirektør - REMA 1000