Arv

Arv og testamente

At donere sin arv til velgørenhed er en generøs handling. Få tilskud på op til 5.000 kroner til at oprette dit testamente.

Hvorfor oprette testamente?

Der er mange gode grunde til at skrive testamente. Det giver dig mulighed for selv at bestemme, hvad der engang skal ske med din formue og dine ejendele. Det er også din bedste garanti for, at der ikke opstår misforståelser mellem dine efterladte.

Når du skriver testamente, er det naturligt, at du tænker på dine nærmeste. Men vidste du, at du i nogle tilfælde kan betænke velgørende organisationer, som for eksempel Diabetesforeningen, uden at det går ud over arven til dine slægtninge? Og, at hvis du ikke har arveberettigede slægtninge og ikke har oprettet testamente, så tilfalder din formue automatisk staten?

Kontakt os

Søren

Har du spørgsmål til, hvordan du kan betænke Diabetesforeningen i dit testamente, eller hvor du kan finde en advokat i dit nærområde, er du velkommen til at kontakte Søren Biune på tlf. 63 12 90 73 eller mail sb@diabetes.dk.

image-text
Arvefolder forside

Gør en forskel

Vil du testamentere?

Læs mere om, hvordan din arv kan gøre en forskel for diabetessagen.

Testamentér til Diabetesforeningen

  Testamentér til Diabetesforeningen
 • Hvordan kan jeg testamentere til Diabetesforeningen?

  + -

  Du kan vælge at støtte Diabetesforeningen i dit testamente på tre måder: med hele din arv, et valgfrit beløb eller en procentdel af din arv. Diabetesforeningen er fritaget fra at betale boafgift, og arven kan derfor gå ubeskåret til formålet. Du kan også anvende 30 procent-løsningen, hvorved du testamenterer arven til fordeling mellem velgørende formål og arvinger på betingelse af, at organisationen til gengæld afholder bo- og tillægsboafgift for arvingerne.

  De øvrige arvinger modtager således 70 % af, hvad der efterlades af værdier, uden at de skal betale afgift. Det betyder ikke kun, at Diabetesforeningen arver et beløb, men ordningen betyder også, at arvingerne kan spare boafgift og dermed få udbetalt et større beløb end ellers.

  Vi behandler dit testamente med stor respekt for din sidste vilje og anvender dit bidrag, som ønsket i dit testamente.

 • Hvordan opretter jeg et testamente?

  + -

  Det er vores anbefaling, at du får hjælp fra en advokat, så du er sikker på, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare og ikke kan misforstås. Vi anbefaler, at du kontakter en arverets- eller familieadvokat, som bor tæt på dig. Når testamentet er udfærdiget, skal det notarpåtegnes.

  Det Gode Testamente

  Diabetesforeningen er en del af "Det gode testamente", som er et partnerskab med 40 velgørende organisationer, som er gået sammen for bedre at hjælpe dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Formålet med initiativet er blandt andet at oplyse danskerne om, hvorfor det er en god idé at nedfælde sin sidste vilje i et testamente, at slå fast, at det hverken er dyrt eller besværligt, og at informere om de forskellige muligheder, der findes for at betænke en velgørende organisation i sit testamente.

  Læs mere om ”Det gode testamente”

  Du kan også få hjælp til at finde en advokat i nærheden af dig, som er med i samarbejdet:

  Find advokat på ”Det gode testamente”

Diabetesforeningen betaler omkostningerne

Har du et ønske om at begunstige Diabetesforeningen, tilbyder vi at afholde omkostninger op til 5.000 kr. inkl. moms til testamentets oprettelse. Dette beløb dækker ofte alle omkostninger.

Når advokaten sender os fakturaen, skal vi ligeledes modtage kopi af notarpåtegnet testamente.

Du skal være opmærksom på, at vi ikke giver tilskud til testamentet, hvis Diabetesforeningen er indsat på bestemte betingelser. Vi giver eksempelvis ikke tilskud, hvis indsættelsen er betinget af alle andre arvingers død, eller af at indsættelsen skal forøge arven til dine øvrige arvinger. Vi uddyber meget gerne vores vilkår for at yde tilskud og hjælper dig på vej, hvis du har spørgsmål. Vi kan også hjælpe dig med at finde en advokat i dit lokalområde.

Arveafgift

Støt Diabetesforeningen, uden det koster dine arvinger noget

Diabetesforeningen er fritaget for arveafgift. Det vil altså sige, at din donation vil gå direkte til det formål, som du ønsker.

Læs mere om arveafgift

Anette Tranberg i hendes campingvogn

Diabetesforeningen er altså mit hjertebarn

Anette Tranberg fik ro i maven af at vide, at der er truffet gode beslutninger for de efterladte. Samme ro har det givet at testamentere til Diabetesforeningen.

Læs Anettes historie

Kirsten Og Peter Rasmussen

Endelig har vi fået lavet et testamente

Kirsten og Peter testamenterer til Diabetesforeningen.

Læs Kirsten og Peters historie