Arv

Arv og testamente

At donere sin arv til velgørenhed er en generøs handling. Få tilskud på op til 5.000 kroner til at oprette dit testamente.

Hvorfor oprette testamente?

Der er mange gode grunde til at skrive testamente. Det giver dig mulighed for selv at bestemme, hvad der engang skal ske med din formue og dine ejendele. Det er også din bedste garanti for, at der ikke opstår misforståelser mellem dine efterladte.

Når du skriver testamente, er det naturligt, at du tænker på dine nærmeste. Men vidste du, at du i nogle tilfælde kan betænke velgørende organisationer, som for eksempel Diabetesforeningen, uden at det går ud over arven til dine slægtninge? Og, at hvis du ikke har arveberettigede slægtninge og ikke har oprettet testamente, så tilfalder din formue automatisk staten?

Sådan kan du testamentere til Diabetesforeningen

  Sådan kan du testamentere til Diabetesforeningen
 • Hvordan kan jeg testamentere til Diabetesforeningen?

  + -

  Du kan vælge at støtte Diabetesforeningen i dit testamente på tre måder: med hele din arv, et valgfrit beløb eller en procentdel af din arv. Diabetesforeningen er fritaget fra at betale boafgift, og arven kan derfor gå ubeskåret til formålet. Du kan også anvende 30 procent-løsningen, hvorved du testamenterer arven til fordeling mellem velgørende formål og arvinger på betingelse af, at organisationen til gengæld afholder bo- og tillægsboafgift for arvingerne.

  De øvrige arvinger modtager således 70 % af, hvad der efterlades af værdier, uden at de skal betale afgift. Det betyder ikke kun, at Diabetesforeningen arver et beløb, men ordningen betyder også, at arvingerne kan spare boafgift og dermed få udbetalt et større beløb end ellers.

  Vi behandler dit testamente med stor respekt for din sidste vilje og anvender dit bidrag, som ønsket i dit testamente.

 • Hvordan opretter jeg et testamente?

  + -

  Det er vores anbefaling, at du får hjælp fra en advokat, så du er sikker på, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare og ikke kan misforstås. Vi anbefaler, at du kontakter en arverets- eller familieadvokat, som bor tæt på dig. Når testamentet er udfærdiget, skal det notarpåtegnes.

  Det Gode Testamente

  Diabetesforeningen er en del af "Det gode testamente", som er et partnerskab med 40 velgørende organisationer, som er gået sammen for bedre at hjælpe dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Formålet med initiativet er blandt andet at oplyse danskerne om, hvorfor det er en god idé at nedfælde sin sidste vilje i et testamente, at slå fast, at det hverken er dyrt eller besværligt, og at informere om de forskellige muligheder, der findes for at betænke en velgørende organisation i sit testamente.

  Læs mere om ”Det gode testamente”

  Du kan også få hjælp til at finde en advokat i nærheden af dig, som er med i samarbejdet:

  Find advokat på ”Det gode testamente”

Få tilskud på 5.000 kr. til advokatsalær

Betænker du Diabetesforeningen i dit testamente, betaler vi omkostningerne til oprettelse af testamentet med et tilskud på op til 5.000 kr. inkl. moms til din regning hos advokaten.

Du eller din advokat er velkommen til at ringe til os, for at høre nærmere.

Mød verdens venligste advokat:

For mange virker det uoverskueligt at kontakte en advokat. Derfor har vi fået verdens måske venligste advokat, Bent, til at svare på nogle af de spørgsmål, de fleste af os går rundt med.

Kirsten Og Peter Rasmussen

Endelig har vi fået lavet et testamente

Kirsten og Peter testamenterer til Diabetesforeningen.

Arveafgift

Støt Diabetesforeningen, uden det koster dine arvinger noget

Diabetesforeningen er fritaget for arveafgift. Det vil altså sige, at din donation vil gå direkte til det formål, som du ønsker.