MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mad

Overvægt er et problem blandt flere der har type 2-diabetes, motion og sund mad er derfor vigtig.

Ca. 80 % af type 2-diabetikere er overvægtige. Mange får derfor af vide af lægen, at de skal ændre livsstil: Spise sundere, dyrke mere motion og tabe sig.

Nogle har det bedst med at ændre livsstil fra den ene dag til den anden og ændre på både mad- og motionsvaner. Men for rigtig mange er det svært at overskue begge dele.

Uanset dit udgangspunkt, kan du her på siderne finde information og konkrete anvisninger om mad.

Fokus på mad

Hvis du ønsker at sætte fokus på mad, kan du i opskriftsdatabasen her på diabetes.dk finde alle vores opskrifter og madtemaer.

I opskriftsdatabasen sætter vi året rundt fokus på forskellige temaer og giver dig information, gode råd og spændende opskrifter.

Find opskrifter og madtemaer

Hvad indeholder min mad?

Under punktet "Hvad indeholder min mad?" kan du læse mere om kulhydrat, proteiner, fedt, alkohol, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Mad i hverdagen

Her kan du finde en guide til at lave din egen madplan, læse mere om råvarer, og få gode råd til, når du køber ind, tilbereder og serverer din gode mad. Her kan du også finde produktoversigter.

Råvarer på et marmorbord. Kød, fisk, fjerkræ, grønt, ost og nødder.

Eksperter: Spis mere grønt og kend dine kulhydrater

I dag er der flere rigtige måder at spise med diabetes på. Du må prøve dig frem og finde den måde, der fungerer bedst for dig, lyder det fra ernæringseksperterne.
Læs artiklen "Spis mere grønt og kend dine kulhydrater"
Tallerkener med anretninger fra 5 forskellige måder at spise på

Flere måder at spise på

Tiden med stramme diabetes-kostplaner fra lægen er heldigvis forbi. Her har du fem bud på forskellige kostformer. Måske kan du finde inspiration til en, der passer til netop dig.
Se temaet "flere måder at spise på"

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes