MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Grovboller med grød

Fremgangsmåde

Lun vandet til det er lunkent, og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, fedtstof og grøden, og rør det sammen. Tilsæt melet, hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning i 30-45 min., til den har dobbelt størrelse.

Slå dejen ned, og form den til 16 boller, der lægges på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.

Pensl bollerne med lidt vand, og bag dem midt i ovnen ved 200° C i 18-20 min. Køl bollerne af på en bagerist.

Servering
Server grovboller med grød til morgenmad eller et mellemmåltid.

Opbevaring 
Du kan fryse bollerne.

Alternativ
Ønsker du en mindre grov bolle, kan du erstatte fuldkornhvedemelet med mel af hvid hvede. Begge dele er fuldkornsmel, men hvid hvede er finere formalet, så det virker ikke så groft.

  • Brød,Madpakke og pålæg,Morgenmad
  • Pr. bolle: Energi 775 kJ, 28 g kulhydrat, 3 g fedt
  • 16 stk.

Ingredienser

  • ca. 4 dl (ca. 400 g) afkølet færdiglavet grød (f.eks. gyldenristet morgengrød eller havregrød)
  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 spsk. flydende fedtstof
  • 1½ tsk. salt
  • 150 g fuldkornhvedemel (ca. 2½ dl)
  • 150 g Hvid hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ca. 350 g hvedemel (ca. 6 dl)

Fremgangsmåde

Lun vandet til det er lunkent, og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, fedtstof og grøden, og rør det sammen. Tilsæt melet, hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning i 30-45 min., til den har dobbelt størrelse.

Slå dejen ned, og form den til 16 boller, der lægges på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.

Pensl bollerne med lidt vand, og bag dem midt i ovnen ved 200° C i 18-20 min. Køl bollerne af på en bagerist.

Servering
Server grovboller med grød til morgenmad eller et mellemmåltid.

Opbevaring 
Du kan fryse bollerne.

Alternativ
Ønsker du en mindre grov bolle, kan du erstatte fuldkornhvedemelet med mel af hvid hvede. Begge dele er fuldkornsmel, men hvid hvede er finere formalet, så det virker ikke så groft.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes