MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Millionbøf med rodfrugter

Fremgangsmåde

Brun oksekødet i fedtstoffet i en tykbundet gryde.

Hak løget, og brun det med.

Skær pastinak, selleri og gulerødder i tern á ca. 1 x 1 cm, og svits dem med i nogle min.

Tilsæt vand, og lad retten småkoge i ca. 15 min.

Udrør majsstivelse i 1 spsk. koldt vand, og jævn retten.

Kog igennem i et par min.

Tilsæt evt. kulør.

Smag til med salt og peber.

Servering
Server Millionbøf med rodfrugter med fuldkornspasta eller kartoffelmos og grøntsager.

Tip
Rodfrugterne kan hakkes på en foodprocessor eller en kødhakker, hvis du vil have dem til at ”forsvinde” i sovsen.

  • Varme retter
  • Pr. pers.: Energi 1050 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 tsk. flydende fedtstof
1 løg (ca. 100 g)
1 pastinak eller persillerod (ca. 150 g)
1 skive selleri (ca. 150 g)
2 store gulerødder (ca. 200 g)
4 dl vand
1 spsk. majsstivelse
evt. kulør
salt, peber

Fremgangsmåde

Brun oksekødet i fedtstoffet i en tykbundet gryde.

Hak løget, og brun det med.

Skær pastinak, selleri og gulerødder i tern á ca. 1 x 1 cm, og svits dem med i nogle min.

Tilsæt vand, og lad retten småkoge i ca. 15 min.

Udrør majsstivelse i 1 spsk. koldt vand, og jævn retten.

Kog igennem i et par min.

Tilsæt evt. kulør.

Smag til med salt og peber.

Servering
Server Millionbøf med rodfrugter med fuldkornspasta eller kartoffelmos og grøntsager.

Tip
Rodfrugterne kan hakkes på en foodprocessor eller en kødhakker, hvis du vil have dem til at ”forsvinde” i sovsen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes