MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vafler med kakao og kanelcreme

Fremgangsmåde

Skyl appelsinen godt, og riv skallen på et råkostjern. Halver appelsinen og pres saften.

Pisk æg og sødemiddel sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og appelsinskal. Tilsæt appelsinsaft, fromage frais, kærnemælk og fedtstof, og pisk dejen sammen.

Varm vaffeljernet godt op. Inden bagning af vaflerne, er det en god idé at smøre vaffeljernet med lidt fedtstof.

Kom ca. 1 dl dej på jernet (pladen må ikke dækkes, da dejen flyder ud). Luk jernet og bag dejen indtil vaflerne er gyldne.

Kanelcreme
Rør fromage frais og kanel sammen. Smag til med sødemiddel.

Servering
Server straks vaflerne med 1 spsk. kanelcreme.

  • Dessert og kage
  • Pr. plade v/10 stk. (med kanelcreme): Energi 775 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 18 g
  • 10 plader

Ingredienser

    • reven skal af 1 usprøjtet appelsin
    • saft af 1 appelsin (ca. 1 dl)
    • ½ dl oliemargarine
    • 2 æg
    • sødemiddel svarende til ca. 100 g sukker
    • 200 g hvedemel
    • 3 spsk. kakao (ca. 20 g)
    • 1 tsk. natron
    • 1 knsp. salt
    • 1 tsk. vanillesukker
    • 1 dl fromage frais (ca. 100 g)
    • 3 dl mælk med højst 0,7 % fedt, f.eks. kærnemælk
  • Kanelcreme
  • 2 dl fromage frais (ca. 200 g)
  • ½ - 1 tsk. kanel
  • sødemiddel efter smag

 

Fremgangsmåde

Skyl appelsinen godt, og riv skallen på et råkostjern. Halver appelsinen og pres saften.

Pisk æg og sødemiddel sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og appelsinskal. Tilsæt appelsinsaft, fromage frais, kærnemælk og fedtstof, og pisk dejen sammen.

Varm vaffeljernet godt op. Inden bagning af vaflerne, er det en god idé at smøre vaffeljernet med lidt fedtstof.

Kom ca. 1 dl dej på jernet (pladen må ikke dækkes, da dejen flyder ud). Luk jernet og bag dejen indtil vaflerne er gyldne.

Kanelcreme
Rør fromage frais og kanel sammen. Smag til med sødemiddel.

Servering
Server straks vaflerne med 1 spsk. kanelcreme.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes