MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ny med diabetes 2

Når du får diagnosen type 2-diabetes, er der mange spørgsmål, der melder sig. Her på siden kan du finde råd og støtte til at hjælpe dig i livet med diabetes.

Tegning af mand og kvinde
Som ny med type 2-diabetes er det vigtigt, at du tænker din nye hverdag grundigt igennem. Diabetes forsvinder ikke, når den først er konstateret. Det er en sygdom, du skal leve med resten af livet – en ny livsbetingelse.

Du kan sagtens have diabetes og have haft det i mange år uden at mærke noget til sygdommen. Derfor kan det komme som et chok, og for nogen være svært at erkende, at de har diabetes, selvom lægen har stillet diagnosen.

Men selvom det måske tager tid at forstå, at du har en kronisk sygdom, så får du hurtigere en almindelig hverdag, hvis du erkender sygdommen og passer på dig selv. Derfor handler det om, at du både på kort og på lang sigt får taget de nødvendige beslutninger omkring dit liv og din hverdag – og efterlever dem. Så er du til gengæld godt på vej mod et godt liv med din diabetes.

Ha’ dine omgivelser med

Fortæl gerne dine nærmeste – familie, venner og kolleger – om, at du har fået diabetes, så de har mulighed for at forstå, hvad det betyder for dig.

Måske skal du både ændre madvaner, motionsvaner, rygevaner og alkoholvaner, og det sker lettere, hvis dine nærmeste forstår og bakker op omkring ændringerne, end hvis det modsatte er tilfældet.

Læs om pårørende

Et liv i balance

Det er vigtigt, at du spiser sundt og bevæger dig hver dag – det er vejen frem, når du har diabetes. En sund levemåde kan hjælpe dig med at have styr på dit blodsukker, blodtryk og kolesteroltal. 

Her på siderne kan du læse om type 2-diabetes, og om hvordan du bedst lever med en kronisk sygdom. Vi har samlet en række links og henvisninger for at støtte dig i din nye livssituation.

Hvor kan jeg læse mere om diabetes 2?

Hvem kan svare på mine spørgsmål om diabetes 2?

Hvor kan jeg udveksle erfaring og mødes med andre med diabetes 2?

Diagnosen påvirker mit humør - hvor kan jeg få hjælp?

Hvad kan jeg selv gøre?

Læs mere om det at være ny med type 2-diabetes

Deltag i forskning om skræddersyet behandling

Diabetesforeningen samarbejder med forskningscenteret DD2 (Dansk Center for Strategisk Forskning i type 2-diabetes), som skal gøre behandlingen af type 2-diabetikere i Danmark bedre. Du kan selv bidrage til forskningen og bedre behandling af type 2-diabetikere blot ved at aflevere en blod - og urinprøve samt en udfyldt blanket.

Læs mere om projektet og tilmeld dig

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes