MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ny med diabetes 2

Når du har fået diagnosen type 2-diabetes, så vil din behandler fortælle dig om sygdommen, og om hvordan du bedst passer på dig selv og din diabetes.

Som ny med type 2-diabetes er det vigtigt, at du tænker din nye hverdag grundigt igennem. Diabetes forsvinder ikke, når den først er konstateret. Det er en sygdom, du skal leve med resten af livet – en ny livsbetingelse, en ny livsledsager.

I Danmark er vi langt fremme med behandlingen af type 2-diabetes, og de fleste lever et godt og langt liv med diabetes 2. Fortæl din behandler om de ting, som du gerne vil foretage dig - både nu og i fremtiden. Sammen kan I lægge en plan for din behandling, så du kan leve det liv, som du helst vil.

Her på siderne kan du læse om type 2-diabetes, og om hvordan du bedst lever med en kronisk sygdom. Vi har samlet en række links og henvisninger for at støtte dig i din nye livssituation.

Hvor kan jeg læse mere om diabetes 2?

Hvem kan svare på mine spørgsmål om diabetes 2?

Hvor kan jeg udveksle erfaring og mødes med andre med diabetes 2?

Diagnosen påvirker mit humør - hvor kan jeg få hjælp?

Hvad kan jeg selv gøre?

Læs mere om det at være ny med type 2-diabetes

Inddrag dine nærmeste

Fortæl dine nærmeste – familie, venner, kollegaer – om din diabetes, så de har mulighed for at forstå, hvor vigtigt det er for dig, hvis du skal have nye vaner, når det handler om mad, motion, rygning og alkohol.

Måske er det svært at få dine nærmeste til at forstå, at du er nødt til at tage nogle væsentlige beslutninger omkring din livsstil. Alligevel og netop derfor er det vigtigt, at du fortæller dem om din diabetes og de beslutninger, du er nødt til at træffe, hvis du skal forblive sund og rask.

Dine livsstilsændringer vil blive meget lettere, hvis din familie og venner bakker op om dem. Forsøg evt. at få familien med, så alle inddrages i de sundere mad- og motionsvaner. Jo mere du involverer dine nærmeste, jo lettere har de ved at støtte dig.

Læs om pårørende

Deltag i forskning om skræddersyet behandling

Diabetesforeningen samarbejder med forskningscenteret DD2 (Dansk Center for Strategisk Forskning i type 2-diabetes), som skal gøre behandlingen af type 2-diabetikere i Danmark bedre. Du kan selv bidrage til forskningen og bedre behandling af type 2-diabetikere blot ved at aflevere en blod - og urinprøve samt en udfyldt blanket.

Læs mere om projektet og tilmeld dig

Jeg har holdt børnefødselsdag for mig selv i 20 år

Det er en svær erkendelse for Søren Huss, at han har fået type 2-diabetes, som han mener, er "fuldstændig selvforskyldt".
Læs Søren Huss' historie

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes