Ambassador Samlet 2

Diabetes-ambassadørerne

Vi vil skabe en diabetesbevægelse, så ingen står alene med deres diabetes. Diabetes-ambassadørerne står sammen med dig og os i #diabeteskampen.

Diabetes er en stille sundhedskatastrofe, som aldrig har fået den modstand, den fortjener. Derfor har vi oprettet et ambassadørkorps, som består af seks kendte danskere, der sammen med os vil kæmpe for at kaste lys på de usynlige og uundgåelige diabeteskampe – og kæmpe for at fjerne de unødvendige.

For der er brug for spydspidser, der tager kampen på vegne af mennesker med diabetes og deres pårørende. Men også på vegne af vores samfund. Derfor insisterer vi på at få både den danske befolkning og politikerne ind i diabeteskampen. Nu!

Ambassadørkorpset består af borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen, musiker Jakob Sveistrup, skuespillerne Ditte Gråbøl, Maria Winther Nørgaard og Elias Munk – og musiker og skuespiller Lasse Dein

Læs mere om hver enkelt ambassadør længere nede på siden. 

- Ambassadørerne har sygdommen helt inde på livet. De kender til at indgå i et postnummerlotteri om at få lige adgang til sundhedsteknologi. De kender til tilværelsen som pårørende. Og de kender til de dagligdags kampe for at være med på lige vilkår. Men de kender også til at insistere på at leve et normalt liv, og ikke sætte grænser for sig selv. Med deres beretninger sætter de livet med diabetes i skarpt spotlight på godt og ondt, siger Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.

Diabetes er på mange måder en usynlig sygdom. Samtidig er det en sygdom i kraftig vækst. I dag har omkring 280.000 danskere diabetes. I 2030 estimeres det, at 467.000 danskere vil have diabetes. 

Målet er, at ambassadørkorpset skal vokse de kommende år og bestå dels af mennesker med forskellige typer diabetes, dels af pårørende.

Derfor kæmper vi diabeteskampen

Diabetes er en kamp at leve med – i sig selv!

... og det er lige meget, hvilken type diabetes, du har ...

... det er forskelligt, hvilke kampe der fylder hos den enkelte!

... og mange kampe er usynlige for andre! ... det kan være en kamp, hvor meget diabetes må fylde i dit liv, dine tanker, i din identitet?
Blodsukkeret er en kamp i sig selv ...

... angsten for lavt blodsukker – og følgesygdomme ...

... der er desværre også mange unødige diabeteskampe!

... kampen for en tryg skoledag!

... kampen for, at alle med diabetes kan få det rette diabetesudstyr!

... kampen for lige behandling!

Vi kæmper for, at diabetes ikke skal være en kamp.

De 6 diabetes-ambassadører

Christina Krzyrosiak Uden Baggrund Web

Diabetes kan vendes til noget positivt

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen kender følelsen af at være ensom og at gå med diabetes-bekymringer alene. Men hun er overbevist om, at jo mere vi taler om det, og viser det til andre, jo nemmere bliver det at leve med det.

Klik og se mere om Christina Krzyrosiak

Ditte Graaboel Uden Baggrund

Diabetes griber ind i din frihed

Skuespiller Ditte Gråbøl har type 1-diabetes. Hun ønsker bestemt ikke at få medynk. Og det tror hun heller ikke, at andre med diabetes gør. Men man må gerne sige: Du er eddermame sej! – til dem der har diabetes. For det ER synd, mener hun.

Klik her og se mere om Ditte Gråbøl

Elias Munk Uden Baggrund Web

Skammen forsvandt fuldstændig

Skuespiller Elias Munk har rigtig mange grunde til at blive ambassadør for Diabetesforeningen. Men hvis der bare er ét barn, der har det, ligesom han havde det som barn, og som gennem hans historie kan se: Du er ikke alene – så er det det hele værd.

Klik her og se mere om Elias Munk

Lasse Dein Uden Baggrund Web

Sensoren giver sindssygt meget mening

Skuespiller og musiker Lasse Dein ved, at det er forskelligt fra kommune til kommune, om man kan få lov til at få en sensor. Det synes han, at vi skal gøre noget ved.

Klik her og se mere om Lasse Dein

Maria Winther Noergaard Uden Baggrund Web

Der er en dobbelthed i at leve med type 1-diabetes

Skuespiller Maria Winther Nørgaard oplever, at når hun fortæller andre, hvor indgribende en sygdom diabetes er – og hvor meget diabetes faktisk fylder, så bliver de overraskede.

Hun synes, at det er en svær balance, hvor meget man skal fortælle – og hvor meget sygdommen skal have lov til at fylde. Og om den egentlig fylder mindre, når man får fortalt om den?

Klik her og se mere om Maria Winther

Jakob Sveistrup Uden Baggrund Web

Børn må IKKE ikke stå alene med ansvaret for deres type 1-diabetes

Musiker og skolelærer Jakob Sveistrup ønsker sig, at han kan sige: "Den tager jeg", når hans datter kæmper med diabetes. Men det kan man ikke, og det hjælper hende desværre ikke.

Klik her og se mere om Jakob Sveistrup

Din hjælp redder liv.

kr