Lokalforening

Hillerød-Halsnæs lokalforening

Velkommen til Diabetesforeningens lokalforening i Hillerød-Halsnæs. Vi arbejder for et bedre kendskab til og forståelse for diabetes – både over for kommunernes borgere, politikere og det enkelte menneske med diabetes.

Om Hillerød-Halsnæs Lokalforening

Velkommen til Diabetesforeningens lokalforening i Hillerød-Halsnæs. Vi arbejder for et bedre kendskab til og forståelse for diabetes – både over for kommunens borgere, politikere og det enkelte menneske med diabetes.

Diabetesforeningens lokalforeninger oplyser om livet med diabetes og tilbyder netværk, foredrag og motionsaktiviteter.

Find os på Facebook

Du er velkommen til at følge med på vores Facebookside, hvor du kan få sidste viden om type1 og type2, se artikler og få oplysninger om foredrag i Region Hovedstadens område Nord - de 8 kommuner omkring NOH=Nordsjællands Hospital- og i region Midt med SDCC= Steno Diabetes Center Copenhagen.

Find os på facebook

om AKTIVITETER i Hillerød og i Frederiksværk

  om AKTIVITETER i Hillerød og i Frederiksværk
 • Diabetescafémøder og foredragsaftener

  + -

  Diabetescaféen 

  I lokalforeningen Hillerød-Halsnæs har vi oprettet to forskellige Diabetescaféer, i henholdsvis Hillerød og i Frederiksværk, hvor man kan være sammen med andre mennesker og tale om alt mellem himmel og jord, lige som der er mulighed for høre oplæg og få indblik i den nyeste diabetesforskning. Også lejlighed til  erfaringsudveksling 

  Hvad er et cafémøde? 

  Et cafémøde er et møde, hvor alle har mulighed for at fremføre synspunkter, tale sammen og få gode idéer fra andre deltagere. Vi har gode erfaringer med denne form for cafe, som ofte rummer besøg af diabeteslæger og -forskere, af mennesker med forstand på motion og kost og af kommunens diabetessygeplejerske med god viden om det praktiske liv. Vi afholder også af og til større aften lægefaglige diabetesforedrag.

  Formålet med Diabetescaféen

  At give medlemmerne mulighed for at tale med andre, som er i en lignende situation, og at formidle aktuel information om diabetes og den forskning, som finder sted inden for dette område. At være et forum, hvor medlemmer og deres pårørende har mulighed for at få svar på de spørgsmål om diabetes og livskvalitet, som de måtte have. At give deltagerne lejlighed til at tale sammen om andre emner end diabetes. Man mødes således ud fra en fælles baggrund - diabetes - men opdager, at diabetes godt kan integreres i ens hverdag uden ”at fylde det hele”. Også særlig velegnet for debuttanter og deres pårørende.

  Hvornår? 

  Diabetescaféen i Hillerød er åben normalt en TORSDAG eftermiddag i hver anden måned fra klokken 16.00 til klokken 19 00. Ofte forlænges mødet yderligere med et aftenforedrag kl 19-21. 

  Frederiksværk er der også cafe en TORSDAG eftermiddag hver anden måned fra klokken 16 til kl 19 som også kan forlænges med et aftenforedrag kl 19-21, ligesom i Hillerød.

  Hvor?

  Cafemøderne i Hillerød finder sted i Kedelhuset / Frivilligcentret, Fredensvej 12 A, 3400 Hillerød (bag biblioteket).

  Cafemøderne og foredragene  i Frederiksværk finder sted enten i lokalerne "Søen" eller "Skoven"på 1. sal i Frivilligcenter  Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk. Der er gratis parkering ved bygningen.

   

  Gratis at deltage - der er ingen forhåndstilmelding "Bare mød op" Foreningen byder på kaffe og te. Desuden kan man tilkøbe brød, ost, frugt og et glas vin for max 25 kr.

  Vi håber at se dig, og gerne med pårørende!

  Henvendelse vedrørende Diabetescaféen rettes til: Formand Birgitte Kistrup, telefon 21 78 32 22, E-

 • KOST&MOTIONsgruppe hver mandag kl.17-20 i Frederiksværk ved motivationsinstruktør Elise Høver

  + -

  KOST&MOTIONsgruppe Forår 2023

  Motivationsgruppe for mennesker med diabetes, pårørende og personer med præ-diabetes. Kom og vær med til nogle hyggelige aftner.

  Motivationsgruppen er et tilbud til dig, der gerne vil ændre din livsstil, og derved få et bedre liv med diabetes.

  Første gang bliver mandag d. 3. marts 2023 fra klokken 17 – 20. Derefter mødes vi hver mandag fra klokken 17-20 i et 10 ugers forløb.

  I gruppen laver vi sund mad og motion sammen, der bliver også tid til at udveksle erfaringer om livet med diabetes.

  I motivationsgruppen betaler du kun for den mad, som vi tilbereder og spiser sammen.

  Det forventes, at man deltager aktivt i både motion og madlavning.

  Sted

  Magleblik skolen, Sportsvej 15, 3300 Frederiksværk

  Arrangør og kontaktperson

  Motivationsinstruktør Elise Høver

  Kontakt Elise Høver. hvis du ønsker at komme med på holdet og der er ledige pladser, på mail elhover@gmail.com eller tlf 20 46 81 15

 • Spil GOLF i Asserbo torsdage 11-13 fra 13. april

  + -

  Efterårets "Spil Golf" i samarbejde med Halsnæs Hjerteforening og økonomisk støttet af Asserbo Golfklub blev atter en succes. Nu tilbyder Asserbo Golfklub igen medlemmer af diabetesforeningen Hillerød-Halsnæs og af Halsnæs Hjerteforening hele 10 torsdage med golfspil mellem kl11 og 13 i Asserbo golfklub. Alle 10 gange er der først  undervisning ved  instruktør og der er  gratis lån af golfudstyr. Det koster kun i alt 250 kr at deltage! START den 13. april, slut 22. juni.

  Kom og vær med! Du går mindst 6000 skridt i smukt landskab og får rørt dig - samtidig er du i godt selskab, også bagefter til at nyde en øl og lidt mad i klubbens gårdhave.

  KOM og vær med. Tilmelding stadig mulig: send en mail til Henrik Bro, Hjerteforeningen:   brohenrik@gmail.com. Du får nærmere besked om indbetaling af de 250 kr mm. 

  Medarrangør for golfholdet: næstformand Inge Mynster-Nielsen, Diabetesforeningen Hillerød-Halsnæs lokalforening.


Bestyrelsen

Her kan du se bestyrelsen i Hillerød-Halsnæs:

 • Formand, Birgitte Kistrup

 • Næstformand, Inge Mynster-Nielsen
 • Kasserer, Bjarne Friis Pedersen 
 • Sekretær, Lis Bymark
 • Alm. medlem, Anette Kjøbsted Jensen
 • Alm. medlem, Anne Andersen
 • Kritisk revisor, Jesper Walter Rasmussen

Har du spørgsmål f.eks. til aktiviteter, kan du skrive direkte til bir.kistrup@gmail.com eller til inge.mynster@gmail.com. Desuden kan du henvende dig til bestyrelsen på foreningens mail hilleroed-halsnaes@diabetes.dk 

Vær med

Vil du være med til at styrke vores arbejde med at lave aktiviteter og skabe netværk for mennesker med diabetes og deres pårørende?

Så er det dig, vi har brug for i vores bestyrelse!

Der er brug for at varetage mange forskellige funktioner og opgaver i vores bestyrelse, og der er med stor sandsynlighed også en opgave, der passer lige præcis til dig.

Kontakt os og hør, hvordan du kan give en hånd med.